Sarjacrossia Lelussa 3.8.2005

Lelun crossidalla oli edellisen kerran ajettu HamSMK:n järjestämänä vuonna -90. Vihdoin 15 vuoden jälkeen ajettiin taas kisaa - tällä kertaa sarjacrossin merkeissä. Sarjacrossia ajetaan Kymenlaakson alueella toukokuun alusta elokuun loppuun. Kilpailussa on kolme luokkaa; 60cc, 85cc ja 125 - 500cc. Kilpailu toimii hyvänä harjoituksena isompia koitoksia varten.

Järjestäneellä porukalla ei ollut kokemusta motocrosskilpailujen järkkäämisestä, siksi Karhulan kerholta ja muilta saatu apu oli korvaamatonta. Ilman Pekon ja Karoliinan apua ei olisi selvitty. Sarjacrossareiden keskuudessa tuntuikin elävän kunnon wanhanajan talkoohenkeä.

Ensimmäiset osallistujat olivat radalla jo ennen neljää. Juha otti ilmoittautumiset vastaan mobilisoidussa ulkoilmakonttorissa. 60cc luokkassa ajoi kolme, 85cc luokassa 19 ja isossa luokassa 23 kuljettajaa. Valtaosa kuljettajista oli Imatran tai Kouvolan kerhoista. Kotikerhoa edusti kuusi kilpailijaa.

Ensimmäisenä luokkana lähti 60cc kolmen kuskin voimin. He ajoivat samaa rataa kuin isommatkin crossarit, mutta vähän lyhennettynä versiona. Kisa koostui kahdesta kuuden kierroksen erästä.

Seuraavaksi radalle lähtivät 85 kuutioisten kuljettajat. Kisakoneiston oli nyt syytä olla iskussa sillä nämä max 15 vuotiaat kaverit lennättivät pyöriään ympäri rataa melkoista vauhtia. Maalilinjan kohdalla kierroslaskijoilla oli täysi työ pitää 19 kuskin järjestys selvillä erän ajan. 1. erä kesti 10 min + 2 kierrosta ja toinen erä 15 min + 2 kierrosta.

Viimeisenä radalle starttasi 125 - 500 luokka 23 kuskin voimin. Kuninkuusluokan molemmat erät kestivät 20 min + 2 kierrosta. Haminan radan rankkuus näkyi toisessa erässä sillä maaliin tuli vain 14 kuskia.

Kun kaikki kolme luokaa olivat ajaneet kukin kaksi erää niin laskettiin pisteet yhteen ja jaettiin palkinnot. Palkintojen jako ei normaalisti kuulu sarjacrossiin mutta nytpäs kuului - tällä tavalla juhlistettiin Lelun 15 vuoden kilpailutonta jaksoa.

Lelun rata sai kilpailijoilta kiitosta. Rata oli hyvässä kunnossa ja rakenteeltaan se on rankka. Nähtäväksi jää tuleeko sarjacrossi ensi vuonna Leluun kiertueelle.